Debreceni Jégvirág Korcsolyázó Sportegyesület

(4031 Debrecen, Szoboszlói út 61/a)

 

Az egyesület 2006. június 02.-án lett bejegyezve és megkezdte működését. Az egyesület célja a műkorcsolya és gyorskorcsolya sportág népszerűsítése minden korosztály számára, valamint hobbi korcsolyázás tanfolyamok szervezésével.

Az elsődleges célja versenyzők nevelése, felkészítése és versenyeztetése. 2006 júliusától a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség tagjaként versenyzőink részt vesznek a különböző nemzetközi, országos és vidéki bajnokságokon. 2013. szeptemberétől a DEBRECENI SPORTISKOLA műkorcsolya utánpótlás egyesületeként működünk tovább.

2012. októberétől a már meglévő műkorcsolya szakosztályunk mellett megindítottuk a short-track gyorskorcsolyázó szakosztályunkat is.

Az egyesület elnöke:

Véginé Lengyel Anikó (elnök:2011-    )

Lengyel Ferenc (elnök:2006-2011.), 1987-től DMTE, majd DMVSC, újra DMTE, annak megszűnéséig a műkorcsolya, 2000-től a Kagami gyorskorcsolya szakosztályok vezetője volt.

Vezető szakedző:

Véginé Lengyel Anikó

vla_new2.jpg

1986-tól 1996-ig (sportbaleseti műtétjéig )  DMTE műkorcsolya szakosztályának (II. Osztályú minősítés, 3-as válogatott keret ) tagja 1996-tól a DMTE, majd a Kagami gyorskorcsolyázó szakosztályának versenyzője. 2000-ben a junior VB-n szereplő magyar csapat tagja. Többszörös diákolimpiai országos bajnok.

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karán 2005-ben szerzett műkorcsolya szakedzői diplomát, valamint elvégezte a testnevelő-egészségtan tanári szakot.

Egyesületünk lehetőséget biztosít:

  • versenyszerű műkorcsolyázásra
  • versenyszerű gyorskorcsolyázásra
  • hobby korcsolyázásra, tanfolyamok szervezésével
  • óvodák, iskolák csoportos oktatására